En els anys 2012-2013 s'espera que, degut a la gran activitat solar, siguin els millors anys per poder veure aurores borals o llums del nord.
Les aurores boreals es produeixen per les interaccions dels camps magnètics de la terra i del plasma i partícules del sol que venen de les erupcions de les taques solars. Aquest material expulsat a grans velocitats arriba a la terra al cap d'unes 18 hores, xocant amb la nostra magnetosfera. Les aurores, però es produeixen entre 100 i 300 km de l'atmosfera.
Aprofitàrem uns dies de vacances al novembre per arribar fins a Alta ( Noruega). Vàrem triar Alta per que es troba a uns 275 quilòmetres al sud de Cap nord, i té la fama que hi plou poc i que té els cels clars.
Sortírem de Barcelona cap a Oslo, via Paris. Vàrem fer nit a Oslo i l'endemà al matí volàrem cap a Alta.
L'aeroport d'Oslo estava ben nevat. Tot el país estava nevat. Les vistes sobre les Illes Lofoten des del cel eren meravelloses. Vàrem arribar a alta a les 12 del migdia, un parell d'hores més tard ja es va fer fosc.
Vàrem dedicar les primeres hores a Alta per buscar el lloc "ideal" per poder observar i sobre tot fotografiar aurores. Trobàrem un parc al costat del llac i a certa distància del poble per tal que la contaminació lumínica no afectes l'observació.
A la tarda, passades les cinc i només sortir de la casa, al mig del poble, observarem unes llums verdes al cel.
Dedicarem més de 5 hores a l'observació d'aurores. Era un espectacle. N'hi havia per tot arreu. La gent del poble es va dir que era una nit excepcional pel que fa a la quantitat que n'hi havia.
La temperatura de 15 º sota zero feia que, de tant en tant, tinguéssim que entrar al cotxe per escalfar-nos.
Vàrem fer un recorregut per diferents llocs per tal de gaudir, encara més, de les llums del nord. Feia una nit clara, llàstima que havia lluna plena i perjudicava la vista d'aurores!
El problema d'Alta al Novembre, és que no hi ha res per fer. Per tant, els dies següents i aprofitant les poques hores de llum que hi havia vàrem circular cap al nord, gaudint de la Laponia Nevada. Veient com els rens buscaven menjar sota la neu.
Les dues nits següents, no vàrem tenir la mateixa sort i el cel estava molt emboirat i no varem poder-les veure.
PER VEURE MÉS FOTOGRAFIES CLICA AQUESTA IMATGE: